Heritage Sinfonietta + Ruud Breuls & Friends

Op 3 en 10 oktober staat Heritage Sinfonietta weer live op het concertpodium, ditmaal met jazzsolist Ruud Breuls! De uit Urmond afkomstige jazztrompettist zal soleren en ook zijn eigen jazzcombo meenemen, dat met het strijkorkest Heritage Sinfonietta samensmelt tot één geheel. 

Waarom je erbij moet zijn

Met dit project toont Heritage Sinfonietta dat ze deze samensmelting van verschillende genres niet schuwen. Als een flexibele groep musici haalt Heritage Sinfonietta samen met Ruud Breuls en zijn combo het beste naar boven van de jazz en klassieke muziek. Zowel de strijkers van Heritage Sinfonietta als de jazzmusici worden uit hun comfortzone gehaald, en dragen samen bij aan de creatie van een nieuwe muzikale ervaring. 

Over de solist 

Geboren en getogen in Urmond, ging Ruud Breuls (1962) net als zijn broers en vader bij de fanfare St. Martinus. Nadat de passie voor jazz bij hem als tiener aangewakkerd werd, ging Ruud op zijn negentiende jazztrompet studeren aan het Rotterdams Conservatorium en later aan conservatorium van Hilversum, waar hij in 1988 afstudeerde. In datzelfde jaar behaalde hij de Wessel Ilcken Jazzprijs. Ruud speelde bij onder meer The Skymasters, de WDR Big Band, Brussels Jazz Orkest en het Metropole Orkest. Bij dat laatste orkest had hij voor 18 jaar een vaste aanstelling als jazzsolist. Sinds 2014 heeft hij een vaste plaats in de WDR Big Band in Keulen. Sinds 1992 tot op heden is Ruud docent jazztrompet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij vele nationale en internationale jazztalenten heeft mogen opleiden.