Zomerse Klanken met Stef van Herten en jong strijktalent

Na lange tijd is het eindelijk weer zover: Heritage Sinfonietta gaat opnieuw het podium op van de Ursulakapel! Dit keer brengt het kamerorkest een programma met werken van Mozart, Haydn en Mendelssohn, de wonderkinderen van de achttiende en negentiende eeuw. Samen met de Roermondse topmusicus Stef van Herten spelen zij het prachtige Tweede Hoornconcert van Wolfgang Amadeus Mozart. Ook de Sinfonia X van Felix Mendelssohn, die de componist al op dertienjarige leeftijd schreef, staat op het programma.

Over wonderkinderen gesproken: bij dit concert is er speciale aandacht voor jonge strijkers uit de gehele provincie, die in de Ursulakapel bij elkaar komen en als onderdeel van de Heritage Sinfonietta Strijkersdag samen met de musici van Heritage Sinfonietta hun eerste optreden geven met een orkest.

Na de pauze zal het orkest de prachtige en lichtvoetige Symfonie no. 91 van Joseph Haydn ten gehore brengen. Laat u verrassen door de zomerse klanken van dit programma, waarmee we samen de zomer inluiden!

Zomerse Klanken – 2 juli 20:00
Ursulakapel Roermond

Programma

F. Mendelssohn – Sinfonia X
W.A. Mozart – Hoornconcert nr. 2
J. Haydn – Symfonie nr. 91