Heritage Sinfonietta & Carla Maffioletti presenteren: Paradijsvogel

In het najaar van 2022 bundelen Heritage Sinfonietta en zangeres Carla Maffioletti hun krachten op het podium en brengen ze een wereldpremière naar de Limburgse theaters! In deze meeslepende voorstelling neemt Carla je mee naar Brazilië, haar vaderland. Samen met de musici van Heritage Sinfonietta én een samengesteld amateurkoor onder leiding van dirigent Esther Zaad brengt ze een muzikale ode aan het Amazonegebied, in de vorm van een gloednieuwe compositie geïnspireerd op Braziliaanse ritmes en op het verhaal van een bijzondere paradijsvogel, oftewel pássaro do paraíso. Aangevuld met prachtige animaties van beeldend kunstenares Moniek op den Camp belooft het een bijzondere avond te worden waarin muziek, woord én beeld bij elkaar komen op een manier die je raakt. 

Samen voor de natuur
Met dit project willen Heritage Sinfonietta en Carla Maffioletti speciale aandacht vragen voor het behoud van de natuur en onze leefomgeving. In samenwerking met enkele natuurorganisaties zetten zij zich met dit project in voor een betere wereld. Voor het publiek bestaat tevens de mogelijkheid om een donatie te doen die bestemd is voor bosbehoud en de aanplanting van nieuwe bomen. 

Carla Maffioletti
De Braziliaanse artiest Carla Maffioletti staat internationaal bekend als een veelzijdig zangeres, gitariste en producer. Ze groeide op in Porto Alegre in Brazilië en studeerde gitaar aan de Federale Universiteit van Rio Grande do Sul. Ze vertrok vervolgens naar Maastricht om daar bij Mya Besselink klassieke zang te studeren. Ook kreeg ze lessen van de wereldberoemde Amerikaanse sopraan Reri Grist. Carla Maffioletti is vooral bekend als voormalig zangsoliste bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu, waarmee ze circa 120 concerten per jaar gaf. Daarnaast heeft ze jarenlang bij verschillende operahuizen en theaters gewerkt, waaronder het Luzerner Theater en het Stadttheater Giessen in Duitsland. 

Pássaro do Paraíso is te zien van 7 t/m 18 september in Limburgse theaters.

Orkest   Heritage Sinfonietta
Dirigent   Martijn Pepels
Solisten   Carla Maffioletti, Jutta Maria Böhmert, Nitro Di
Animaties  Moniek op den Camp
Kostuums   André Fabiano de Lima

17 september  Theater De Maaspoort Venlo

18 september  Munttheater Weert

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door