Heritage Sinfonietta presenteert Raas en de basketbal

Raas gaat live! Dit muzikaal luisterverhaal, oorspronkelijk in lockdown ontwikkeld in de vorm van een podcast, wordt door Heritage Sinfonietta voor het eerst live naar het theater gebracht. Samen met verteller en acteur Abbie Chalgoum gaat een ensemble uit dit Limburgs kamerorkest het podium op om het verhaal, geschreven door Jibbe Willems, en de prachtige muziek van componist Bram Kortekaas opnieuw te vertellen en uit te voeren. In een originele combinatie van muziek, woord en beeld brengt Heritage Sinfonietta een spannende en humoristische voorstelling voor alle leeftijden!

Daar wil jij toch bij zijn? Kijk snel op de websites van de theaters en koop je tickets!

Het verhaal
De razendsnelle Raas heeft een nieuwe basketbal gekregen. Hij is er supertrots op! Zijn basketbal is zijn lust en zijn leven. Totdat hij ‘m kwijtraakt… Als een speer gaat Raas erachteraan. Zou hij zijn basketbal ooit weer terugkrijgen?

Abbie Chalgoum – verteller
Abbie Chalgoum (1979, Marokko) is docent, acteur en auteur. Zijn onlangs verschenen biografische roman ‘Ik blijf bij je’ wordt eind 2022, in een theaterversie, uitgevoerd in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Abbie heeft verschillende rollen gespeeld in zowel theater (Zwart Water en De Passiespelen) als tv-series (Mees Kees, Mijn zoon is Jihadist, Zuipkeet, The Spectacular). Onlangs vertolkte Abbie de rol van Novak in de serie ‘Het verhaal van Nederland’ dat te zien is op NPO2. 

Data en locaties

1 maart 15:00  PLT Heerlen
5 maart 15:00  ECI Roermond
26 maart 15:00  ‘t Gasthoês Horst`
27 maart 10:30/13:00  Munttheater Weert
28 maart 11:00  DOK6 Panningen
29 maart 11:00  Toon Hermans Theater Sittard

Een voorstelling voor iedereen
Heritage Sinfonietta wil met bijzondere muzikale projecten een breed publiek bereiken en er voor iedereen zijn  in Limburg. In samenwerking met een aantal scholen in de provincie worden de voorstellingen onder schooltijd daarom toegankelijk gemaakt voor verschillende schoolklassen, waaronder ook klassen uit het speciaal onderwijs.

Raas en de basketbal

Orkest  Heritage Sinfonietta

Vertelling  Abbie Chalgoum

Muziek  Bram Kortekaas

Tekst  Jibbe Willems

Illustraties  Moniek op den Camp