Maakt klassieke muziek op top niveau voor iedereen toegankelijk.
Slider

Biografie Lisa Blok

lisa blok

Geboren en opgegroeid in de voormalige DDR en vanaf jonge leeftijd met muziek verbonden.

Op 10 jarige leeftijd kruiste de contrabas haar pad en het werd haar grote liefde.
Naast de contrabas had ook het zingen een belangrijke rol in haar leven. Toch nam het bas-spelen de overhand en al snel groeide de wens om in een groot symfonie-orkest te spelen.
Na haar studie in Weimar was Lisa enige tijd verbonden aan het Philharmonisch Orkest van de stad Lübeck. Ze vervult sinds 1 februari 1998 de functie van een plaatsvervangende aanvoerder contrabas, voorheen (voor de fusie) bij het Limburgs Symfonie Orkest, nu bij Philharmonie Zuidnederland.

Het zijn twee dingen die de liefde voor haar vak bepalen -
mensen uit hun gewone leven mee kunnen nemen op een muzikaal avontuur en de dagelijkse zorgen voor een klein moment te laten vergeten.
Lisa noemt zich zelf een „echt orkestbeest“, ze beschouwd haar functie als tandwiel in het groot geheel, het solide fundament voor het muzikale huis.

Ondanks de voorkeur voor groot orkest geniet ze van de mogelijkheden om kamermuziek te kunnen spelen. Naast het spelen in “Heritage Sinfonietta” verleent Lisa met enige regelmaat haar medewerking aan blazersensemble „Zuiderwind“.

Naast de muziek en haar twee kinderen is Lisa graag creatief bezig met haar handen. Bakken en breien zijn bezigheden waarmee ze graag haar spaarzame vrije-tijd vult.

„Wil je niet soms iets anders doen?“, deze vraag komt wel eens langs.
„Nee. De contrabas bespelen in het orkest is nog steeds, ondanks alle politieke moeilijkheden, voor mij het leukste vak wat er bestaat!”

DMC Firewall is a Joomla Security extension!