Maakt klassieke muziek op top niveau voor iedereen toegankelijk.
Slider

Biografie Joanne Wigmans

joanne wigmans

Joanne werd geboren in Den Haag, maar verhuisde nog voor haar 2de verjaardag naar Duitsland. Al op jonge leeftijd kwam Joanne in aanraking met diverse muziekstijlen: van klassieke muziek tot jazz. 

 
Op 4-jarige leeftijd begonnen met kleutermuziek, daarna doorgestroomd naar het kinderkoor, solfège en AMV en uiteindelijk gestart met vioollessen op haar 6de. De viool werd haar grote passie en na een periode op de muziekschool vervolgde Joanne haar studie viool bij Maarten Veeze aan het conservatorium Maastricht. Tijdens haar studie volgde ze lessen en masterclasses bij Herman Krebbers, Simon Fischer en Nilla Pierrou. 
 
Na het behalen van haar conservatoriumdiploma-viool kwam Joanne per toeval in aanraking met haar nieuwe grote liefde: de altviool:   melancholisch, emotioneel, geheimzinnig, mooi, diep van klank en in kamermuziek en orkest een bijzondere en mooie rol: melodieus verbindend, soms temperamentvol en soms ondersteunend. 
 
Joanne studeerde altviool bij Marc Tooten, die haar ook de fijne kneepjes van het orkestspel leerde, aan het conservatorium Maastricht en het Lemmensinstituut Leuven waar ze Cum Laude afstudeerde. Ze volgde lessen en masterclasses bij oa Yuri Bashmet.
 
Al tijdens haar altvioolstudie remplaceerde Joanne bij diverse orkesten waaronder: Het Brabants Orkest, Limburgs Symfonie Orkest, La Monnaie, Opéra Royal de Wallonie-Liège, Zomeropera etc.
 
Op dit moment is Joanne een graag geziene gast in philharmonie zuidnederland en remplaceert ze bij verschillende orkesten in Nederland en België. 
 
Joanne geeft viool- en altviool- en kamermuzieklessen in Nederland en Duitsland en is assistente van haar voormalige altvioolleraar. Ook is ze actief in diverse kamermuziekensembles en speelt regelmatig opnames in bij verschillende studio’s in Nederland en België. Nog steeds houdt ze van verschillende muziekstijlen.
DMC Firewall is a Joomla Security extension!