Over Heritage Sinfonietta

Met een compact team werkt Heritage Sinfonietta vanuit de volgende missie en visie:

Onze missie is om kwalitatief hoogstaande kamermuziek op een laagdrempelige manier dicht bij het publiek te brengen. We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van klassieke muziek en tegelijkertijd een visitekaartje afgeven voor de stad Roermond, de regio Noord- en Midden- Limburg en in breder perspectief vanuit de Cultuurregio Noord-Limburg.

De visie van Heritage Sinfonietta is om op een professionele, kwalitatieve en laagdrempelige manier bijzondere uitvoeringen van klassieke muziek bereikbaar te maken voor publiek in heel Limburg.

Heritage Sinfonietta is een echt Limburgs kamerorkest, opgericht door dirigent Martijn Pepels in 2019. Het orkest verweeft Limburgs erfgoed en de Limburgse identiteit op verschillende manieren in het artistieke programma. Niet alleen op muzikaal vlak, door met name te werken met Limburgse solisten, maar ook door het vertellen van regionale verhalen en onze muziek te spelen vanuit bijzondere Limburgse locaties met een eigen verhaal. Daarbij is in het bijzonder aandacht voor educatie en participatie voor door jonge, oude en kwetsbare doelgroepen. Het orkest presenteert kwalitatief hoogwaardige programma’s op een laagdrempelige manier, en werkt samen met solisten uit uiteenlopende genres. Ook zoekt het regelmatig de samenwerking op met culturele instellingen uit verschillende disciplines en ondernemers en instellingen uit diverse andere sectoren. Op deze manier komt Heritage Sinfonietta tot verrassende samenwerkingen en nieuw cultureel aanbod.

Lees meer over de Stichting Heritage Sinfonietta, over het orkest of over de dirigent.