Dirigent

Martijn Pepels (1978) begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan het Conservatorium te Maastricht, waar hij slagwerk studeerde bij Pieter Janssen en Werner Otten. Daarna volgde hij een opleiding HBO Music Management aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deze studie rondde hij in 2003 succesvol af. In diezelfde periode studeerde hij op privé basis HaFa-directie bij Fried Dobbelstein. In 2004 ging Martijn HaFa-directie studeren aan het Conservatorium Maastricht, waar hij de bachelor- en masteropleiding deed bij Jan Cober. Daarnaast volgde hij ook directielessen bij Jan van der Roost en Lucas Vis.  De masterstudie sloot hij in 2010 succesvol af met een uitvoering met het harmonieorkest ‘Musique Militaire

Grand-Ducale’ uit Luxemburg. Martijn ontving ook lessen van Jan Stulen, Enrico Delamboye en Theo Wolters, en doorliep diverse masterclasses, onder andere bij het Royal Northern College of Music uit Manchester o.l.v. James Gourlay, het Rundfunk Blasorchester Leipzig, de Bläserakademie Sachsen o.l.v. Jan Cober, het ‘Kamerata Kronstadt’ in Roemenië, het ‘Danube Symphony Orchestra’ en het ’MÁV Symphony Orchestra’, eveneens te Boedapest. Hierbij won hij in 2014 de tweede prijs. In 2017 was Martijn 1 van de 2 Nederlandse afgevaardigden tijdens de ‘Life Long Learning’ projectweek van het Wereld Muziekconcours. Gedurende het seizoen 2009-2010 was Martijn muzikaal leider van het Koperensemble van het Conservatorium Maastricht. Ook was hij gastdirigent bij de ‘Banda de musica de Pontevedra’ in Galicië, Spanje en bij GSO Mira te Groningen. In 2010, 2011 en 2012 had Martijn de muzikale leiding over het Zomerorkest Nederland.

Momenteel heeft Martijn een viertal orkesten ‘vast’ onder zijn hoede, waarvan drie harmonieorkesten: De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, Crescendo uit Beegden en Concordia uit Melick. Daarnaast is hij sinds 2015 dirigent van het Valkenswaards Kamerorkest.