Zomerse Klanken

Het is weer bijna vakantie, het is heerlijk lang licht, de bloemen bloeien en bijen zijn hard aan het werk. Met de ogen gesloten en de zon op ons gezicht wanen we ons op een welverdiende vakantie in een pittoresk Italiaans dorpje. Dit gevoel zetten we deze avond extra kracht bij met een programma vol prachtige klanken.

3 juni 20:00    Ursulakapel Roermond: Klik hier voor tickets!
4 juni 15:00    Hückelhoven (DE): Kaarten zijn te koop aan de kassa

We openen ons programma met Gioacchino Rossini’s vrolijke ouverture L’italiana in Algeri. Zoals men zou verwachten van Rossini, is de muziek licht, vrolijk en melodieus in zijn geheel. En ondanks haar duidelijke, meteen herkenbare stempel bevat de muziek duidelijke sporen van zowel Haydn als Beethoven, componisten die Rossini absoluut bewonderde. Zoals Rossini geïnspireerd werd door collega-componisten werd Franz Schubert dat op zijn beurt door Rossini. In zijn twee ouvertures in Italiaanse stijl en zijn Derde Symfonie is duidelijk de invloed van de Italiaanse meester te horen. Ook Schubert was zeer jong – 18 jaar – bij de voltooiing van dit juweeltje. Deze vrolijke en opzwepende symfonie zorgt voor een apotheose in stijl van deze avond.

Heritage Sinfonietta Award
Het twaalfjarige talent Amaryllis
Wellens uit het Belgische Maaseik is winnares van de eerste Heritage Sinfonietta Award. Tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours veroverde ze jury en publiek met haar prachtige vioolspel. Samen met Heritage Sinfonietta zal ze twee delen uit het Vioolconcert in E klein van Felix Mendelssohn uitvoeren.

Internationale Strijkersdag
Naast onze soliste zijn er nog vele andere muzikale gasten! Het concert wordt geheel in stijl geopend door de jonge deelnemers van de derde editie van de Heritage Sinfonietta Strijkersdag. Tijdens onze Strijkersdag werkten de jonge musici uit de Euregio de hele dag samen om een prachtig optreden te verzorgen als afsluiting. Ook zullen de deelnemers het podium delen met onze professionals.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Roermond, Kreismusikschule Heinsberg-Erkelenz en Amateurorkest De Symphonie Roermond. Ook zijn we verheugd om ondersteuning te mogen ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Interreg.

Tickets voor het concert in de Ursulakapel zijn verkrijgbaar via de website van Theaterhotel De Oranjerie Roermond.